Poortman - King of the field - vriend van de weidevogels
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

nieuws
Nieuwsbrief
Poortmansolar
U bevindt zich hier:   Nieuws

Nieuws

20-02-2013 - Poortman Solar verzorgt drinkwater voor ezels op Bonaire!

Begin januari dit jaar kregen wij een mailtje van Stichting Donkey Sanctuary Bonaire met de vraag of wij een drinkbak voor ezels konden leveren. Door onze ervaring is dit natuurlijk geen probleem en al na 4 weken konden ze van de Poortman Solar type 111 met dubbele bronpomp gebruik maken!
 

De Poortman Solar drinkbakken op zonne-energie worden niet alleen in Nederland en Europa verkocht maar gaan nu ook verder de grenzen over. Donkey Sanctuary Bonaire heeft onlangs een Poortman Solar drinkbak met dubbele bronpomp aangeschaft om 400 ezels te voorzien van vers drinkwater. In de toekomst zal het aantal ezels groeien tot zo'n 600.

 

Deze non-profitorganisatie wordt gerund door een Nederlands echtpaar, Ed Koopman en Marina Melis. De ezels werden vroeger gebruikt om zware ladingen te vervoeren voornamelijk in de zeezoutindustrie. Nu wordt dat met moderne voertuigen gedaan en de ezeltjes worden gewoonweg gedumpt in de natuur. Daar het een dor en droog eiland is kunnen deze dieren niet zelfstandig overleven en worden ze ook nog eens mishandeld!

 goed gedaan 011  goed gedaan 008

 

De ezels worden sinds 1993 opgevangen door Ed en Marina. Ze worden voorzien van voedsel, drinkwater, verzorging en veel vrijheid. Om u een idee te geven is er elke maand ruim 10.000Kg ezelvoer en 105.000ltr water nodig. 1000ltr water kost hun nu 8US dollar. Door de aanschaf van de Poortman Solar drinkbak welke vers water uit de grond pompt zal hun waterrekening met driekwart dalen!

 

Om het voer, water, onderhoud en de dierenarts te kunnen betalen hebben Ed en Marina inkomsten nodig. Zij doen dit van adopties, donaties, sponsoringen en bezoek van toeristen. Wilt u ook doneren? Kijk hiervoor op http://www.donkeysanctuary.com/.

 

Poortman Techniek wenst Stichting Donkey Sanctuary Bonaire veel plezier met de Poortman Solar drinkbak op zonne-energie! Na 27 jaar lessen we niet alleen de dorst van koeien, paarden, schapen en geiten maar ook die van de ezels op Bonaire!

 

 

Terug


Badweg 40
8401 BL Gorredijk
Tel : +31 (0) 513 466 003
Fax : +31 (0) 513 466 004
infopoortmantechniek.nl

Volg ons ook via

Volg Poortman Solar op Facebook Volg Poortman Solar op Twitter

U heeft al een Poortman Solar drinkbak vanaf 1995 euro
  U heeft al een
Poortman Solar
drinkbak vanaf
€ 1995,-
ex. BTW

Ga direct naar

Waarom Poortman Solar?
Producten
Contact
Informatie aanvraag
Dealer support
Routebeschrijving

Kijk ook eens op

Poortman Techniek - Groothandel voor bouw en industrie

PEL Elektrische afrasteringsystemen
spanningsregelaar
oppervlaktewater
pump
waterbak
weidebak
weiland
cow
paardendrinkbak
Pferdentränke
solar
paneel
Panel
kleinvee
Batterie
zonnebak
amorf
automatische
Energie
weidedrinkbak
aqua
energie
used
pinken
Pumpe
paneel
schapen
stieren
waterreservoir
weide
hengsten
© 2024 Poortman • Vormgeving: Groenewold • Techniek: SkarWebPrivacyverklaring Poortman Techniek